Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Velkommen til Heumensoord og til Nijmegen march nr. 102.

15-07-2018 00:00:00 - Lennie Fredskov Hansen

”HUSK DE, DER MARCHEREDE I KRIG”

Jeg håber, at I har haft en god tur, er kommet godt på plads og har haft mulighed for at hvile lidt. Jeg håber også, at I har haft nogle gode træningsture, så I alle føler jer helt klar.

I de kommende dage vil I blive udfordret fysisk og måske mere end det - psykisk. Forskning har vist, at hjernen giver advarselssignaler om smerte og anstrengelse længe før vores krop giver op. Det kan være værd at huske, når fødder, ben og ryg prøver at fortælle jer, at en lang pause ville være det helt rigtige. Vejrudsigten lover varmt vejr, og det gør ikke anstrengelserne mindre. I må derfor hjælpe hinanden med at få drukket nok - vand vel at mærke!

Man bruger udtrykket “at gå i krig”. I gamle dage, skulle det tages helt bogstaveligt. Når I nu går derude og mærker anstrengelserne, er det værd at mindes de mange millioner soldater, der gennem tiden har marcheret i krig. Soldater har marcheret i krig helt op til vore dage - ofte på lange marcher med få pauser.

En lang og hurtig fodmarch kunne skabe overraskelse og vende et slag. Jeg er sikker på, at de af jer, der for første gang gennemfører Nijmegen march, på fredag vil have en anderledes og dyb respekt for vores mange forfædre, der gennemførte krigene til fods.

Det er mit indtryk, at danske soldater er hårdføre og respekterede for soldaterhåndværket. Jeg er overbevist om, at I igen i år vil være med til at fastholde og styrke det gode indtryk af danske soldater og af Danmark.

Jeg ønsker jer alle en rigtig god uge og glæder mig til at møde jer før under og efter marchturene."

- Kontingentchef oberst Lennie Fredskov Hansen

 

Del siden: