Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Imponerende gennemførelse af Nijmegen

22-07-2014 00:00:00 - Rune Kronenberg

Årets Nijmegenmarch blev rigtig god for de danske gængere. For selv om Holland viste sig fra sin varmeste men samtidig også smukkeste side, så kom de danske gængere rigtig godt igennem de fire dage.

For i forhold til det antal gængere, der startede de fire dage med 40 km march tirsdag morgen, så gennemførte alle på nær to enkelte danske gængere de mere end 160 km march på de hollandske veje. Og det selvom temperaturen nogle steder ifølge lokale målinger sneg sig op omkring de 35 grader og med en luftfugtighed både over 90 og 95% nogle steder på ruten.

Så man må sige, at de danske gængere virkelig har vist, at de har levet op til Dansk Nijmegen Kontingents ord: ”Det er lysten til at ville, der giver evnen til at kunne, og du kan”.

Derfor var det også en tilfreds chef for Dansk Nijmegen Kontingent, oberst Mogens Bech, der fredag aften kunne evaluere på et rigtig godt år og samtidig skue fremad mod næste år og 2016, hvor Nijmegen marchen har 100 års jubilæum.

I den forbindelse er der også blevet opsat nogle kriterier i forhold til deltagelse i 2016.

Under forudsætning af, at vi tildeles de sædvanlige knap 500 pladser, vil de foreløbige kriterier for deltagelse i jubilæumsmarchen i 2016 være:

  • Hold prioriteres før enkeltgængere.
  • Hold, der har deltaget tre gange eller mere prioriteres.
  • Der gives mulighed for, at et hold bestående af værnepligtige kan deltage.
  • Enkeltpersoner på hold, der har deltaget to gange eller mere prioriteres. Såfremt der er ledige pladser på hold, fyldes der op med gængere, der har gået minimum en gang.
  • Enkeltgængere, der har deltaget fire gange eller mere prioriteres.
Del siden: