Dansk Nijmegen Kontingent

Nijmegenmarchen

16.-19. juli 2024

Tilbage til alle nyheder

Dansk Nijmegen Kontingent 2014 er formeret

14-07-2014 00:00:00 - Rune Kronenberg

Mandag formiddag klokken 09.00 var der, traditionen tro, en parade for alle danske deltagere på pladsen ved spiseteltet, hvor Dansk Nijmegen Kontingent blev formeret.

Når man inkluderer musikkorpset og staben, så består årets Dansk Nijmegen Kontingent af over 550

deltagere fra alle dele af forsvaret, herunder Beredskabet og Hjemmeværnet.

For første gang deltog også det danske musikkorps i paraden, da de var mødt op i lejren for at give en smagsprøve på deres musikalske kunnen før og efter paraden.

Undervejs i paraden var der en hyldest til 88’årige Meyer fra Beredskabsstyrelsen, der i år går Nijmegenmarchen for 25’ende gang.

Derudover modtog RSM (regimental sergeant major) de Vries Hjemmeværnets fortjensttegn af generalmajor Finn Winkler for hans mangeårige støtte til Hjemmeværnet og Dansk Nijmegen Kontingent.

Kontingentchef oberst Mogens Bech havde undervejs i sin velkomst enkelte formaninger til gængerne.

- Vi deltager som uniformeret personel og repræsenterer vores enhed, vores værn og dansk forsvar, så optræd med den værdighed og militære anstand, der forventes – ikke kun af vores egne kollegaer, men også andre landes deltagere – militære såvel som civile.

Kontingentchefen sagde ydermere.

- I har i mange måneder trænet til denne store begivenhed, som det er at gennemføre den krævende udfordring, som fire dage af 40 km er. Undervejs vil enkelte kunne løbe ind i mindre personlige kriser – og her er det, jeg vil opfordre til, at det danske fællesskab virkelig rulles ud, således alle hjælper – og husk især vores motto – Det er lysten til at ville, der giver evnen til at kunne!

Del siden: